VARAA NETISTÄ
VARAA NETISTÄ

Porotila

Torassiepin porotila on Suomen vanhin.

Lapinkartanomme on Torassiepin sydän. Torassiepin porotila on ollut saman suvun omistuksessa vuodesta 1847, ja porotaloutta tilalla on harjoitettu yli sadan vuoden ajan. Ennen vanhaan Lapinkartano toimi kestikievarina, jossa turisteja kyydinneet pororekisaattueet pysähtyivät matkalla Muoniosta Pallastunturille.

Kartanossa ja sen poromuseossa voit tutustua porotilan vuosisataiseen elämään. Museossa on esillä ainoastaan tilan alkuperäistä esineistöä. Jokaisella esineellä on ollut täällä oma tehtävänsä ja jokaiseen liittyy oma tarinansa. Tilan ja sen irtaimiston säilymiselle on hyvä syynsä: Torassieppiin ei ollut tietä vielä Lapin sodan aikaan, joten kylä ja sen talot säilyivät tuholta toisin kuin suurin osa Lapista.

Tilan porot elävät laajassa aitauksessa, johon ne ruokitaan. Saat katsella ja tervehtiä poroja, ja voit lähteä niiden kanssa sekä lyhyille että hieman pitemmille rekiajeluille. Voimme yhistää poroajeluun myös retkilounaan nuotiopaikalla. Ainutlaatuisen elämyksen tarjoaa puolestaan iltainen poroajelu hiljaisessa metsässä, jonka pimeyttä valaisevat vain revontulet.

Porot talvi

Suunnittele lomasi

hnlogo2

Kesä/syksy Talvi/Kevät

Kohteemme Lapissa

Unohtumattomia elämyksiä Suomen Lapissa

Kun etsit pakotietä kaupunkielämästä ja haluat rauhoittua luonnon helmassa, tarjoamme sinulle uskomattomia elämyksiä yli 40 vuoden kokemuksella. Voit valita laajasta valikoimastamme valmiin ohjelman tai esittää toiveesi, joiden mukaan räätälöimme sinulle ja ryhmällesi sopivan kokonaisuuden!

Nykyisin Harriniva-perheeseen kuuluvat viisi eri kohdetta; Harriniva, Jeris, Galdotieva, Torassieppi sekä Kilpis.