VARAA NETISTÄ
VARAA NETISTÄ

Vastuullinen matkailu Harrinivassa

Vastuullisen matkailun taustat ja faktat - Harriniva "Best In Wilderness".

Harriniva Hotels and Safaris toimii Muonio-Enontekiön alueella Länsi-Lapissa, lähellä Pallas-Yllästunturin kansallispuistoa, jossa on WHO:n mukaan mitattu maailman puhtain ilma. Lue artikkeli (englanniksi): 
'Muonio in Finland, a town above the Arctic circle, has the world's purest recorded urban air' -The Guardian

Meitä ympäröivät kirkkaan siniset järvet ja joet, joissa on loputtomat kalastusmahdollisuudet ja erinomainen juomaveden laatu. Lappia kutsutaan Euroopan viimeiseksi erämaaksi, jonka asukastiheys on noin 1,8 henkilöä / km2, kun taas poroja on 2,5 poroa / km2. Lappia voidaan myös pitää maailman suurimpana orgaanisena luonnonvaraisten ruokien poiminta-alueena. Jokamiehen oikeudella kaikilla on mahdollisuus poimia luonnonmukaisesti kasvaneita sieniä ja marjoja vapaasti. 

Pietikäisten perheelle Lapin kulttiiruperintö on erityisen tärkeä. Perhe, joka omistaa yrityksen jo kolmannesa polvessa, periytyy suoraan saamelaisista juurista, Vasaran perheestä. Saamelaiset ovat Euroopan ainoa alkuperäiskansa. 

VASTUULLISUUDEN TOIMINTASUUNNITELMA

1. SUOJELE ERÄMAATA
2. MYY GLOBAALISTI, TOIMI PAIKALLISESTI
3. KEHITÄ PERINTEITÄ JA HYVINVOINTIA

 

1. SUOJELE ERÄMAATA
Velvollisuutemme on tiedostaa luonnon läsnäolo toimiessamme yhdellä harvoista koskemattomista alueista maailmassa, lähellä Suomen kolmanneksi suurinta Pallas-Yllästunturin kansallispuistoa sekä laajoja poronhoitoalueita.

- Kaikki kolme kohdettamme Harriniva, Jeris and Torassieppi on siirretty geotermiseen lämmitykseen kaudella 2015-16. Tämä vähentää lämmitysöljyn käyttöä 200 000 litraa vuodessa.
- Arktisen huskytarhan jätteet kompostoidaan ja olemme myös yhteistyössä Muonion kunnan kanssa bioenergiahankkeessa, jossa selvitetään biojätteiden kierrättämistä enegiaksi.
- Sähköautojen latauspaikat.
- Kierrätämme ja minimoimme jätteiden määrää hotelleissa ja eräkämpillämme.
- Emme käytä paperisia tai muovisia ruoka- ja juoma-astioita, vaan safareillamme ja ulkona tapahtuvissa rokailuissa käytämme pestäviä Kupilka ruokailuastioita, jotka ovat 50% puuta ja 50% kierrätettyä muovia.
- Minimoimme pyyhkeiden vaihtovälit.
- Moottorikelkoissa käytämme lyijytöntä bensiiniä, 95% moottorikelkoista on vaihdettu nelitahtisiksi.
- Kehotamme myös vieraitamme ympäristöystävällisyyteen.
- Ohjelmat toteutetaan ympäristöystävällisesti, esimerkiksi safarimme liikennöi vain merkityillä reiteillä.

 

2. MYY GLOBAALISTI, TOIMI PAIKALLISESTI
Harriniva Hotels & Safaris on kansainvälisesti tunnistettu toimija, 95% vieraistamme tulee ulkomailta. Vuonna 2015 meillä oli vieraita 45 eri maasta. Olemme tunnetusti suuri työllistäjä alueellamme ja pidämme tärkeänä jättää mahdollisimman paljon liikevaihtoa ja palkkatuloa alueelle.

- Yhteistyö paikallisten yhteistyökumppaneiden, pienimpien yrittäjien ja kansallispuiston kanssa.
- Markkinoimme paikallisesti ja luonnonmukaisesti tuotettua ruokaa (Torassieppi -ravintola tarjoaa vain paikallista ja luonnonmukaisesti tuotettua ruokaa).
- Hyväntekeväisyys suunnataan paikallisten lasten ja nuorten tukemiseen.
- Esitykset ja vaikutusmahdollisuus suurimuotoisten metsänhakkuiden vastustamisessa Muoniossa.

 

3. KEHITÄ PERINTEITÄ JA HYVINVOINTIA
Muoniolaisena perheyrityksenä haluamme näyttää asiakkaillemme todellisen lappilaisen elämäntyylin. Kaikki palvelut ovat lähellä luontoa kunnioittaen lappilaisia perinteitä, saamelaiskulttuuria ja eläinten hyvinvointia.

- Säilytämme Lapin perinteitä ohjelmiemme ja palveluiden suunnittelussa.
- Lisäämme ohjelmiimme osallistuvien asiakkaidemme ympäristöllistä ja kulttuurista tietoutta ja kunnioitusta poro-, lappilais- ja saamelaiskulttuuriperintöä kohtaan.
- Edistämme eläinten hyvinvointia husky- ja porosafareilla eläinten elinolosuhteiden osalta. Olemme perustajajäsenenä Eläinten hyvinvointi matkailupalveluissa -projektissa yhteistyössä Lapin yliopiston kanssa.
- Perhearvot mukana kaikessa toiminnassa.

 
 
Responsible tourism
 
Leirikoulut 2
 
Sustainable tourism 2
 
Northern Lights 3
 
Sustainable tourism 3

Suunnittele lomasi

hnlogo2

Kesä/syksy Talvi/Kevät

Kohteemme Lapissa

Unohtumattomia elämyksiä Suomen Lapissa

Kun etsit pakotietä kaupunkielämästä ja haluat rauhoittua luonnon helmassa, tarjoamme sinulle uskomattomia elämyksiä yli 40 vuoden kokemuksella. Voit valita laajasta valikoimastamme valmiin ohjelman tai esittää toiveesi, joiden mukaan räätälöimme sinulle ja ryhmällesi sopivan kokonaisuuden!

Nykyisin Harriniva-perheeseen kuuluvat viisi eri kohdetta; Harriniva, Jeris, Galdotieva, Torassieppi sekä Kilpis.